Marinoitua kukkakaalia

Kukkakaalia kesän 2011 väreissä!

Piipahdin Turussa luottopuutarhurini Liisa Lindrothin pakeilla. Nautittiin hyvä lounas Mamissa, puhuttiin asiaa ja asian vierestä. Maailmakin parani siinä sivussa muutaman lauseen verran niin kuin aina kun tytöt käy ulkona! Mukaan Helsinkiin lähti tuliaisina mm. ihanan värisiä ja soman kokoisia kukkakaaleja. Niistä syntyi seuraava resepti:

Marinoitua kukkakaalia

2 pientä kukkakaalia (vaikkapa ihana lila ja raikas vihreä!)

0,5 dl oliiviöljyä

0,5 dl sitruunamehua

2-3 hyppysellistä sormisuolaa

reilu rouhaisu mustapippuria

2 tl hunajaa

2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna

1 rkl tuoreita timjamin lehtiä

1 dl raastettua parmesaania

Paloittele kukkakaalit pieniksi nupuiksi ja huuhtele ne lävikössä kylmällä vedellä, valuta hyvin. Sekoita kaikki muut aineet paitsi parmesaani salaattikulhossa ja lisää joukkoon kukkakaalin nuput. Kääntele maut hyvin nuppujen pinnoille. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään tunniksi pariksi. Sekoita lopuksi joukkoon parmesaani ja tarjoile grillattujen makkaroiden tai grillatun lihan kaverina. Sopii myös sorminaposteltavaksi!

Vastaa