Jogurttijäätelöä

Kesän helpoin jäätelöratkaisu on meillä ollut OBH Nordican pienellä jäätelökoneella tehty jogurttijäätelö. Yksinkertaisuudessaan olemme jäädyttäneet koneessa kermaista mansikkajogurttia. Mitkään kevyt-tuotteet ei tässä hommassa ole kelvollisia! Jäätelö on onnistunut oikein hyvin mökkiolosuhteissakin ilman kunnon pakastinta. Käytössä on ollut ainoastaan jääkaapin pieni pakastinosa.

Jäätelö syntyy näin: Jäädytetään vähintään yön yli jäätelökoneen kulhoa pakastimessa. Kaadetaan jogurtti kulhoon ja annetaan koneen käydä noin 10 minuuttia. Tässä kohtaa jäätelö on meillä ollut ”pehmiksen” oloista ja jo sellaisenaan oikein hyvää. Toisinaan olemme vielä laittaneet jäätelön puoleksi tunniksi pakkaseen ja näin on saatu kiinteää jogurttijäätelöä.

Laitteen miinus on monen mielestä todennäköisesti sen koko. Jäätelökone on pieni ja kerralla syntyy vain reilu 3 dl jäätelöä. Toisaalta näin mökkiolosuhteissa se on ollut meillä aika sopiva määrä. Siitä riittää kahdelle herkuttelijalle ja siitä määrästä pyöräyttää jo pallot marjapiirakan tai suklaakakun päälle isommallekin porukalle! Pienestä koostaan huolimatta tämän kesän jäätelökone-uutuus on toiminut mökkiolosuhteissa oikein hyvin. Ja jogurttijäätelö on ollut hyvää!

Vastaa