Ah, aprikoosi! Ah, briejuusto!

Paras hillo tai hilloke on itse tehty!

Nyt tekee mieli kypsää, melkein valuvaa briejuustoa. Ja sen kanssa aprikoosihilloketta. Brien saa kaupasta, hilloketta ei. Se siis täytyy tehdä itse, joten tässä resepti. Kokeile myös viikonloppuaamuna croissanttien kanssa, mmmmm!

Aprikoosihilloke

200 g kuivattua aprikoosia suikaleina (TAI 400 g tuoreita)
0,5 dl vettä
0,5 dl Rajamäen Persikka-Omenaviinietikka (tämä on tärkeä raaka-aine!)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 rkl manteleita rouhittuna (niitä, joissa ohut ruskea kuori on tallella)

Mittaa aprikoosisuikaleet (tai lohkotut tuoreet aprikoosit) kattilaan muiden aineiden, paitsi manteleiden, kanssa. Keitä 15-20 minuuttia, sekoita joukkoon rouhitut mantelit ja jäähdytä. Tarjoile esim. kypsän briejuuston kera.

Vastaa