Paistetut punaiset omenat

Paistettua omenaa, muscovado-kinuskikastiketta ja jäätelöä

4-5 kaunista punaposkista hapahkoa omenaa

2 rkl voita

kinuskikastike:

2 dl kuohukermaa

1,5 dl muscovadosokeria

1 rkl voita

tarjoiluun:

vaniljajäätelöä

Keitä ensin kinuski. Mittaa kattilaan kerma ja muscovado. Kiehauta ja keittele sitten hiljaa poreillen kunnes seos muuttuu selvästi kinuskimaiseksi (n. 20 minuuttia). Nosta kattila liedeltä, sekoita joukkoon voi ja jäähdytä hieman. Lohko omenat ja sulata kuumalla paistinpannulla 2 rkl voita. Paista omeniin kohtuu kovalla lämmöllä kaunis paistopinta. Lohkot saavat pehmentyä hieman mutta ei soseeksi asti! Nostele lämpimät omenalohkot lautasille, valuta päälle kinuskikastiketta ja viimeistele lusikallisella tai parilla vaniljajäätelöä. Tarjoile heti!

Vastaa