Herkkua pimeyteen!

No nyt on sitten märkää ja pimeää. Jotta elämä silti maistuisi melkein mansikalle eli puolukalle, ehdotan puolukkakuppikakkujen valmistusta. Sen kanssa kannattaa tarjoilla muscovadosokerista keitettyä kinuskia. Ai miksi juuri muscovadosokeria? Siksi, että se antaa kinuskille sellaisen mahtiaromin ettei sitä näin kirjallisesti pysty edes kuvailemaan. Kokeile siis.

Puolukkakuppikakut

125 g voita

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 rkl maitoa

1 sitruunan raastettu kuori (kokeile myös appelsiinin kuorta!)

2 dl puolukoita

Vatkaa voi ja sokeri kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos taikinaan. Mausta taikina raastetulla sitruunan kuorella ja puolukoilla. Lusikoi tasainen taikina muffinivuokiin ja paista 180-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Ota cupcaket uunista, jäähdytä ja valuta päälle reilusti kinuskia (ehkä vähän vaniljajäätelöä mukaan). Tarjoile heti!

Vastaa