Hyvää pataa viikonlopuksi

Se on syksy, turha yrittää muuta väittää. Mutta mikäs siinä, sehän on parhautta sekin, että voi laittaa lihapadan uuniin tunneiksi ja odotella sen valmistumista viinilasillisen kanssa nojatuolissa kirjaa lueskellen (tiedän, saatan silti siivota, vaikka pitäisi istua nojatuolissa, mutta ajatus jo tuntuu kivalta ja rentouttavalta).

Karitsan potkaa ja juureksia

4 kpl karitsan potkaa (tai naudan potkaviipaleita)

pullo punaviiniä

kourallinen yrttejä maun mukaan

kourallinen valkosipulin kynsiä kämmenellä murskattuna

Lisäksi:

4 porkkanaa

1 palsternakka

pala lanttua

pala juuriselleriä

1 sipuli

2 rkl rypsiöljyä (tai voita)

1-2 rkl suolaa (tai maun mukaan)

2 laakerinlehteä

10 mustapippuria
vielä toinen kourallinen yrttejä maun mukaan

Puhdista potkat ja laita isoon pataan. Lisää myös yrtit ja valkosipulin kynnet. Kaada päälle punaviiniä niin että ainekset peittyvät. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli. 
Nosta pata huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta. Paloittele juurekset ja sipuli. Kuullota niitä hetki kattilassa öljyssä tai voissa ja kaada sitten potkien seuraksi pataan. Lisää myös suola, laakerinlehdet hieman murskattuina ja muutama mustapippuri sekä yrtit. 
Nosta pata 150-asteiseen uuniin ja hauduta kannen alla vähintään 3-4 tuntia.

 

2 kommenttia

  1. Sari

    Tämä resepti löytyi vanhojen meilien seasta. Täytyykin poimia tuotteet ostoslistalle ja tehdä tätä pitkällä joululomalla.

  2. Teresa Välimäki

    Resepti sopii loistavasti pitkiin ja hitaisiin talvilomapäiviin! =) Mukavia jouluhetkiä!

Vastaa