Itse tehty ketsuppi

Oletteko ikinä tehneet itse ketsuppia? Kuulostaa ehkä vaikealta, mutta on oikeasti ihan superhelppoa. Käytännössä kaikki ainekset kattilaan ja sitten vaan keitellään. Kannattaa kokeilla – hyvä maku palkitsee! Tämä ketsuppi on nimensä mukaisesti aika tulinen, mutta tulisuuden määrää voi tietysti itse säädellä omaan suuhun sopivaksi vähentämällä tai lisäämällä chiliä.

Itse tehty chili-ketsuppi

1 kg kypsiä tomaatteja
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 punaista chilipalkoa
1 dl muscovadosokeria
1 dl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl jauhettua maustepippuria
0,5 tl mustapippuria myllystä
ripaus sinappijauhetta

Lohko tomaatit ja poista niistä kanta. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulin kynnet. Poista chilipaloista siemenet ja hienonna chili. Mittaa kattilaan etikka ja muscovadosokeri. Kuumenna ja lisää joukkoon kaikki loput ainekset. Anna ketsupin kiehua noin puolen tunnin ajan, eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Soseuta sitten ketsuppi sauvasekoittimella tasaiseksi. Jatka keittämistä vielä puolisen tuntia niin että ketsuppi hieman paksuuntuu. Tölkitä kuumana puhtaisiin tölkkeihin/pulloihin ja säilytä jääkaapissa. Ketsuppi säilyy viileässä useita kuukausia. Tällä reseptillä valmista ketsuppia tulee noin 5 dl.

4 kommenttia

 1. Tämä resepti lähtee kyllä testaukseen, chiliä vain hiukan lisää :)

  • Johanna Lindholm

   Hienoa! Kerro sitten miten tuliseen ketsuppiversioon päädyit!

 2. On ollut tarkoitus todella monta kertaa tehdä, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Täytyykin testata tätä reseptiä, vaikkuttaa herkulta.

  Kiitti vielä hillokeillasta. Oli huippua!

  • Johanna Lindholm

   Kiitos itsellesi, mukavaa että pääsit paikalle!

Vastaa