Klassista keittoa kiire viikolle!

Keitot ja erityisesti sosekeitot ovat nopeaa ja vaivatonta ruokaa. Lämmintä leipää keiton rinnalle ja se on siinä. Oma suosikkini on purjo-perunasosekeitto, johon silloin tällöin piilotan muutaman maa-artisokan makua aateloimaan.

Purjo-perunasosekeitto

6:lle

2 isoa purjosipulia

2 isoa jauhoista perunaa

2 valkosipulinkynttä

2 rkl voita

2 dl valkoviiniä

n. 1,2 l vettä/ kanalientä

2 dl ranskankermaa

muutama tippa tryffeliöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

Leikkaa purjoista puisevat tumman vihreät lehtien päät pois. Halkaise purjot ja huuhtele ne hyvin juoksevan veden alla. Kuori perunat ja valkosipulinkynnet ja paloittele kaikki kasvikset. Sulata voi isossa kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota pari kolme minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää valkoviini ja vettä tai lientä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta ja keitä kevyesti poreillen kunnes perunat ovat kypsiä, noin 20 minuuttia. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää ranskankerma, muutama tippa tryffeliöljyä ja ripaukset suolaa sekä mustapippuria. Kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.

 

Vastaa