Kirja etenee!

oikoluku

Pitkiä nämä kirjaprojektit!

Siitä kun tämä alkoi on jo lähes vuosi, eikä ihan valmista ole vieläkään. Mutta, huojentavaa on se, että homma etenee. Olemme oikolukuvaiheessa. Se on kirjanteossa pakollinen mutta valitettavan työläs työvaihe. Niin, tämä on juuri sitä kuuluisaa pilkunviilausta, virheiden etsimistä, alleviivaamista, punakynä viuhuu- meininkiä jne. Maaliskuussa siintää kuitenkin julkaisubileet, joten eiköhän vaan oikolueta=).

Kirjasta en voi vielä maistiaisia tarjoilla mutta laitetaan tähän väliin resepti, jonka teimme Rajamäen etikkaperheen kanssa järkättyä blogisti-iltaa varten. Banaani-sitruunahilloke kuulostaa ehkä erikoiselta mutta kokeilkaa ja yllättykää, maku on ihana!

Maistuvaa viikonloppua (banaani-sitruunahillokepaahtoleivän kera)!

 

Banaani-sitruunahilloke

400 g banaania (3 isoa banaania)

200 g sitruunan hedelmälihaa (4-5 sitruunaa)

1 vaniljatanko

0,5 tl maustepippuria

0,5 tl kardemummaa

1 dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa

1 dl vettä

ripaus suolaa

3 dl hillosokeria

 

Kuutioi banaani ja sitruunoiden hedelmäliha. Halkaise vaniljatanko. Laita hedelmät ja vanilja kattilaan ja lisää muut aineet lukuun ottamatta hillosokeria. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen n. 20 minuuttia. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä vielä 10 minuuttia. Poista vaniljatanko. Voit halutessasi soseuttaa hillokkeen tasaiseksi sauvasekoittimella. Lusikoi hilloke puhtaisiin purkkeihin, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

 

Vastaa