Itse tehty mustikkahillo, Nam!

Tuli taas aamulla todistettua, että itse tehty hillo tekee arkiaamusta vähän paremman. Ja ehdottomasti maistuvamman! Aamiaisjogurtin tai -viilin kera itse tehty mustikkahillo maistuu ihan kesältä! Eli jos olet syksyllä keitellyt hilloja, niin nyt on ihan viimeistään se hetki, kun hillopurkit kannattaa ottaa aktiiviseen käyttöön. Ja jos taas et ole vielä löytänyt itse tehtyjen hillojen ihanaa maailmaa, niin nyt kannattaa aloittaa. Hillon keittäminen on helppoa ja hauskaa puuhaa ja sitä voi tehdä purkillisen kerrallaan.

Mustikkahillo

Parin kuukauden päästä erilaisia säilöntäreseptejä on saatavilla vaikka kuinka paljon, kun Purkissa! –kirjamme ilmestyy. Mutta tässä ensihätään yksi mustikkahillo-resepti ihan jo senkin kunniaksi, että mustikka on nimetty Vuoden marjaksi 2013!

 Mustikkahillo

(valmista hilloa noin 7,5 dl)

500 g mustikoita
½ sitruunan mehu
½ dl vettä
1 kanelitanko
1 tl inkivääriä raastettuna
250 g hillosokeria

Laita marjat, sitruunan mehu, vesi, kanelitanko ja inkivääri kattilaan ja kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Jäähdytä hieman, kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja poista kanelitanko. Purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä viileässä.

 

Vastaa