Kiire+viikonloppu+nälkä =kylmäsavulohilohilaatikko

lohilaatikko

Meillä on taas kisaviikonloppu. Elikkäs Vilma 13v aloittaa joukkuevoimistelun kisakauden tulevana viikonloppuna, kisat molempina päivinä. Viikonlopun tunnit kuluvat autonratissa ja kisapaikoilla, välissä yritetään vähän levätä ja syödä, tietenkin. Akulle 11v ei onneksi tarvitse keksiä ohjelmaa kun poika on viettämässä hauskaa aikaa koripalloturnauksessa Viron Rakveressa. Tsemppiä pojat!

Kun kiirettä pitää, on ruoka ratkaistava helpolla mutta ehdottoman maistuvalla reseptillä. Se on tässä. Kylmläsavulohilaatikko. Resepti löytyy vuonna mustikka ja mansikka ilmestyneestä keittokirjastani, sen on moni muukin testannut ja hyväksi havainnut.

Resepti on ollut ja on edelleen minun ehdoton kiirepäivän ratkaisu ja hemmetin hyvä sellainen. Suosittelen!

P.S. Herneet ja kurkku toimivat lisukkeena muuten superhyvin.

 

Kylmäsavulohilaatikko

400-500 g pakaste valkosipuliperunaviipaleita

250-300 g kylmäsavulohta

2 dl kermaa

2 tl Dijon-sinappia

1 nippu tuoretta tilliä

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

50 g parmesaaniraastetta

suolaa

mustapippuria

 

Pinnalle:

100 g parmesaaniraastetta

tuoretta tilliä

 

Lisäksi:

1 pss pakasteherneitä

puolikas kurkku

2 rkl oliiviöljyä

0,5 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa ja sokeria

 

Voitele uunivuoka tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Asettele puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle ja lisää päälle kylmäsavulohiviipaleet sekä parmesaaniraaste. Lisää loput perunat. Vatkaa kerma, Dijon-sinappi, hienonnettu tilli sekä sitruunan mehu ja kuori sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

Kaada kermaseos vuokaan. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania. Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Peitä vuoka foliolla ja anna vetäytyä n. 15 minuuttia. Viimeistele pinta hienonnetulla tillillä.

Sulata herneet. Pese kurkku ja paloittele se. Sekoita herneet ja kurkku. Lisää joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu sekä ripaus suolaa ja sokeria. Sekoita ja tarjoile lohilaatikon lisukkeena.

Vastaa