Limetillä maustettu maistuva siika

limesiika

Kun täällä tuskaisena odotan huomista ja sitä, että Purkissa! tulisi painosta, jatkan vanhan kirjan ilosanoman jakamista. Juu, tässäpä raikas resepti, joka keräsi kiitosta myös ollessaan eräänkin ruokakassipalvelun reseptiikassa mukana. Tarkkaavaisuutta vaan, että saatte takuulla tuoretta ja laadukasta siikaa (kuhakin käy!).

Tämä istuisi mainiosti myös pääsiäispöytään, jos ei jostain syystä halua tällätä siihen lammasta. Kaikki eivät halua.

Maistuvia pääsiäispäiviä toivotellen!

Limettisiikaa ja mausteriisiä

600-700 g siikafileetä

suolaa

mustapippuria

2 limettiä

1 rkl hunajaa

1-2 rkl raastettua inkivääriä

mausteriisi:

1 pieni sipuli

1 rkl rypsiöljyä

1 tl currya

0,5 tl inkivääriä

3 dl riisiä

6,5 dl vettä

ripaus suolaa

salaatti:

1 pussi jääsalaattia

1 pieni kurkku

jogurttikastike:

2 dl maustamatonta jogurttia

1 tl sinappia

ripaus suolaa ja mustapippuria

1 limetin mehu

reilusti hienonnettua basilikaa

 

Mausta siikafileet suolalla ja mustapippurilla. Nosta fileet uunivuokaan. Purista kalojen päälle toisen limettimehu. Valuta pinnalle hunaja ja mausta vielä inkiväärillä. Aseta sivuun odottamaan hetkeksi. Hienonna sipuli ja kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää mausteet sekä riisi. Kuullota vielä hetki ja lisää kattilaan vesi. Hauduta riisi kypsäksi kattilan kansi raollaan. Laita kalat 200-asteiseen uuniin 10-15 minuutiksi. Suikaloi salaatti ja kurkku. Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset kulhossa ja lisää joukkoon suikaloidut kasvikset. Sekoita ja anna makujen tasaantua hetki. Tarjoile kalan ja mausteriisin kera.

Vastaa