Pinaattikeitto ja keitetty kananmuna. Jes.

pinaattikeitto

Ote sarjasta Makumuistoja

On joitakin ruokia, joita ei vaan tule valmistettua vuosiin. Ei siksi, ettei niistä pitäisi tai muistaisi, vaan ehkäpä vain siksi, että on niin paljon muuta syötävää ja keittiössä testattavaa ja klassikot jäävät jalkoihin. No, siitäpä sitten muistui mieleen pinaattikeitto ja sitä piti saada. Kananmunalla. Kaupaan hakemaan pinaattia!

Bling, palasin makumuistoissa pikaviisiitille lapsuuden Kirkkonummelle, Kotiniityntien keittiön pöydän ääreen. Voi niitä aikoja, hyvässä ja pahassa. Hyvässä mielessä se pinaattikeitto. Ohje alla.

Pinaattikeitto

4 annosta

500 g tuoretta pinaattia

2 rkl voita

3 rkl vehnäjauhoja

1 l täysmaitoa

ripaus mustapippuria

ripaus muskottipähkinää

noin 1 tl sormisuolaa

kourallinen tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

lisäksi:

4 kananmunaa

 

Keitä ensin kananmunat. Laita munat kattilaan kylmään veteen ja kattila kuumenevalle liedelle. Kun vesi kiehuu, laita kello soimaan 5 minuutin kohdalla. Kaada kuuma vesi pois ja anna kananmunille kylmä shokkikylpy.

Huuhtele pinaatti ja poista paksut lehtiruodit. Ryöppää pinaatinlehdet vähässä kiehuvassa vedessä noin 5 minuutin ajan. Valuta lehdet lävikössä ja hienonna niitä veitsellä hieman. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä hetki koko ajan sekoitellen (tästä tulee ihana tuoksu!) ja lisää pinaatti sekä maito hyvin vispilöiden. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen noin 10 minuuttia. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja mausta pippurilla, muskottipähkinällä ja suolalla sekä lehtipersiljalla. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä tai maidolla. Annostele keitto lautasille ja lisää pinnalle puolitettu keitetty kananmuna. Muistele.

Vastaa