Ratatouille (ja se leffa, Rottatouille kannattaa katsoa!)

ratatouille

Harrastan uuniruokia. Tykkään siitä tuoksusta joka hissuksiin hiipii ympäri huushollia ja kasvattaa nälkää. Lisäksi uuniruoat vain tuntuvat jotenkin vaivattomilta. Tavaraa vuokaan tai pataan. Vuoka tai pata uuniin. Muuta tekemistä tässä välissä ja ruoka uunista suoraan pöytään. No, joskus pitää pannun kautta houkutella raaka-aineiden makuja hereille mutta kuitenkin, melko helppoa.

Ratatouille on yksi uunilemppareistani. Se on mainiota syötävää sellaisenaan hyvän leivän kanssa. Sellaisen leivän, jota voi upottaa maistuvaan liemeen. Ah joo, tiedätte mitä tarkoitan. Tässä siis resepti. Bon appétit vaan!

Ratatouille uunissa

1 kesäkurpitsa

1 munakoiso

2 punaista paprikaa

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

3 rkl oliiviöljyä

1-2 tl suolaa

2 rkl sokeria

reilusti mustapippuria myllystä

ripaus chilijauhetta

1 tl fenkolinsiemeniä murskattuna

3 rkl hienonnettua rosmariinia

3 rkl hienonnettua oreganoa

3 rkl hienonnettua timjamia

(tai 2 tl kutakin yrttiä kuivattuna)

2 dl kypsiä valkoisia papuja

1 tlk säilykeminitomaatteja liemineen

2-3 dl tomaattimehua

Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso, paprikat ja sipuli reiluiksi paloiksi. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja paista kasviksiin väriä muutamassa erässä. Kaada vihannekset uunivuokaan ja lisää joukkoon mausteet, yrtit, pavut, minitomaatit ja tomaattimehu. Kääntele ainekset hyvin sekaisin ja nosta vuoka 200-asteiseen uuniin. Paista 30 minuuttia, sekoittele taas ja peitä vuoka foliolla. Jatka hauduttamista 150-asteessa vielä ainakin tunnin verran. Pitkä haudutus tekee kasvispadalle hyvää eli jos vuoka unohtuu uuniin pidemmäksikin aikaa, ei haittaa.

Tästä annoksesta syntyy ratatouillea isommallekin jengille tai pienemmälle pariksi päiväksi.

 

1 kommentti

  1. Sarihoo

    Kiitos reseptimuistutuksesta! Täytyykin ottaa taas listalle.

Vastaa