Pikkujoulun rapein naposteltava!

grissini

Jos ja kun pidätte pikkujouluja tai vaikka ihan vain glögihetkiä kotona ystävien kera, tehkääpä tarjottavaksi maailman helpommat ja rapeimmat grissinit. Ja wasabidippi…se on niiiiin hyvää. Jotta homma olisi helppoa, ohje tässä.

Grissinit ja wasabidippi

n. 15 grissiniä

 

2,5 dl kädenlämpöistä vettä

1 pss kuivahiivaa

1,5 tl suolaa

2 rkl siirappia

n. 6,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl oliiviöljyä

pinnalle:

vettä

mustia seesaminsiemeniä

dippi:

1,5 dl majoneesia

2-3 tl wasabitahnaa

ripaus suolaa

2 rkl omenamehua

 

Mittaa vesi, kuivahiiva, suola ja siirappi taikinakoneen kulhoon ja laita kone pyörimään. Lisää puolet jauhoista ja anna taikinan sekoittua tasaiseksi. Lisää sitten hiljalleen loput jauhot ja oliiviöljy. Anna koneen vaivata taikinaa ainakin 10 minuuttia. Lisää jauhoja niin, että taikina irtoaa hyvin kulhon reunoista mutta ei ole liian kuivaa. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.  Vaivaa taikinasta ilmat pihalle jauhotetulla pöydällä ja kauli se sitten ohueksi levyksi. Leikkaa levystä 1 cm paksuja pitkiä suikaleita ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele suikaleet vedellä ja ripottele pinnoille mustia seesaminsiemeniä. Paista grissinejä 200-225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita dipin ainekset kulhossa ja tarjoile grissinit dipin kanssa.

kuva: Veera Orava/ www.thesublime.fi

Vastaa