Ruokaisa kirjakevät!

kirjakevät_2014

Kotikokilla ja keittokirjakeräilijällä on nyt mahtikevät! Kirjoja putoilee syliin ovista ja ikkunoista. Itsekin olen seurannut keittokirjakevättä iloisin, ylpein ja nostalgisinkin silmin. Tässä 5 kirjaa, joiden ilmestymisessä on ollut sitä jotain.

Eleanora Von Smöör, Baking Instinct (Tammi)

WAU, tämä kirja on huikean makean glamöröösin mahtava. Ja mahtava on myös nainen kirjan takana ja nainen naisen takana. Kiitos tuestasi lehdistösihteeri Ellu (tiedät mistä on kyse) ja ONNEA upea Eleanora! Mikä seikkailu, mikä leivonnan ja makeuden ylistys! Kadehdin uskallustasi! =)

Jenni Häyrinen, Katukeittiö – parempaa roskaruokaa (readme.fi)

Suomalaisten ruokabloggaajien yksi ensimmäisistä ja tällä hetkellä yksi suomalaisten ruokabloggaajien ’äideistä’, tuttavallisesti Liemessä-Jenni teki kirjan aiheesta, joka on nyt ruokamaailman kuumin peruna. Katuruoka. Ravintolapäivä auttoi buumissa ja nyt kaikki haluavat hyvää, laadukasta jopa paikoin terveellistä katuruokaa tai roskaruokaa, kumpaa tahansa. Jenni ehti joukkojen edelle tässäkin asiassa ja neuvoo nyt jokaista kotikokkia kokkaamaan itse omat roskaruokansa laadukkaista ja maistuvista raaka-aineista. Kirja on täynnä herkullista ja helppoa mättöä, jota kirjan lukemisen jälkeen, todellakin, syö hyvällä omallatunnolla.

Raakel Lignell & Patrik Borg, Raxun rinnalla (SanomaMagazines)

Ihana, ihana Raxu! Raxu teki sen mistä moni näkee painajaista ja haaveilee saman aikaisesti. Elämän muutoksen, täydellisen sellaisen. Eikä siinä vielä kaikki, Raxu myös piti sen minkä lupasi, ei helpolla eikä tuskitta, mutta piti kuin pitikin. Raxu aloitti elämän makuisen ja kestävän painonhallinnan. Raxun rinnalla -kirjassa kerrotaan miten temppu tehdään. Keskusteluissa on mukana myös ihailemani ravitsemuterapeutti Patrik Borg, viisas mies.  Minulla oli suuri ilo ja suuri kunnia olla mukana projektissa reseptiikan ja ruokastailaamisen ammattilaisena. Kuinka ollakaan sain Raxusta myös ystävän, upean sellaisen. Kiitos!

Marc Aulén, Sopat! (Gummerus)

Kruununhaan mainio Qulma -kahvila omaa mainion omistajan Marc Aulénin eli Accun. Qulmassa tarjoillaan myös kaupungin parhaat sopat. Nyt ne sopat ovat sinunkin ulottuvillasi. Sopat! – kirja paljastaa Qulman kuumimmat keitot ja lisukkeet selkein ja syötävin kuvin sekä ohjein. Kirja on juuri niin rento kuin tekijänsäkin. Accu on mainio kaveri, jonka kanssa minulla oli kunnia uurastaa pitkää päivää ravintola Safkassa (myöskin Krunassa) noin 15 vuotta sitten. Jos oli päivät pitkiä ja rankkoja, niin olivat ne myös hauskoja. Kiitos hyvän duuniporukan (Cadde, Tommi, Sampo, Tiina jne…) ja Accun!

Alexander ja Hanna Gullichsen, Safkaa2 (Pulp Media)

Luulenpa, että tästä kirjasta on jo sanottu kaikki mitä sanottavissa on. Pariskunnan toinen keittokirja, Safkaa1:n seuraaja, pitää sisällään tuttua, turvallista ja vastustamatonta ruokaa, joka on varsin yksinkertaista valmistaa, mutta aivan älyttömän hyvää. Näissä resepteissä ei elvistellä raaka-aineilla tai valmistamisen vaikeudella vaan reseptien juju on siinä, että niissä on aina jokin juju, joka tekee niistä erityisen. Erityistä on myös se, että kirja kiikkuu myynitilastojen kärjessä aivan kuten edeltäjänsäkin. Hienoa ja onnea!

Sitten vain kirjakauppaan, kirjastoon tai kaverin hyllystä kevään hoteimpia keittokirjoja hakemaan!

Vastaa