Valoilmiö ja kevään 2014 raparperichutney

valoa

Kevätaurinko tekee ihmeitä niin mielelle kuin seinällekin. Lähes uskonnollinen tunnelma syntyi toimistollemme, kun aurinko heijastui Rikhadrinkadun kirjaston ikkunan kautta oven läpi seinälle. WAU.

Lähes yhtä harras tunnelma syntyi, kun kuvasimme ja kokkailimme seuraavaa Helsinki Food Magazine numeroa. Raparperichuteny veti hiljaiseksi hyvyydellään.

Reseptiä jakoon siis, näin ennakkotiiserinä vaikka=). Uusi numero ladattavissa iPadille nyt ja seuraava toukokuussa. Stay tuned.

 

Raparperichutney

 

600 g raparperia

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

2 rkl rypsiöljyä

1 dl punaviinietikkaa

1 kanelitanko

1 tl fenkolinsiemeniä murskattuna

0,5 tl cayennenpippuria

2 dl sokeria

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria rouhittuna

 

Kuori raparperinvarret tarvittaessa ja paloittele ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lämmitä kattilassa rypsiöljy ja lisää sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää sitten raparperipalat, etikka, kanelitanko, fenkoli, cayennenpippuri, sokeri sekä suola ja mustapippuri. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoittele välillä. Purkita kuumana puhtaaseen purkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa.

P.S. Syötiin chutneytä paistettujen chorizojen kanssa. Suosittelen!

Vastaa