Ihanaa kinuskia!

Ollaan töissä hehkutettu tässä kevään aikana useamman kerran itse tehtyä kinuskikastiketta. Niin helppoa ja niin ylimaallisen hyvää. Keitäpä kerran itse kinuski niin et enää koskaan palaa valmiiden kinuskitetrojen äärelle (retkeilyolosuhteet lasketaan pois :)).

Helppouden lisäksi toinen upea ominaisuus itse tehdyssä kinuskissa on loputtomat variaatiomahdollisuudet:

  • Kokeile erilaisia sokereita. Nykyään sokereissa on älyttömästi vaihtoehtoja muscovadosta intiaanisokeriin ja jokaisessa on oma arominsa.
  • Kerman sijaan kannattaa kokeilla kookoskermaa! Kookos-kinuski on yksi tämän hetken suosikeistamme.
  • Mausta! Vaniljatanko, anis, lakritsi, tähtianis, kardemumma, rouhittu suklaa jne…tuovat kinuskiin joka kerta uuden ulottuvuuden.

Perusohjehan menee näin.

Kinuskikastike

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski sakeutuu. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi antamaan kiiltoa.

Tarjoa kinuskia jätskin kera, kuorruta kakku, viimeistele hedelmäsalaatti, lusikoi letulle tai tarjoa klassisesti jäisten marjojen kanssa. Ja näin piknikkauden alla suosittelemme pakkaamaan purkillisen itse tehtyä kinuskia piknikkoriin. Sitten torin kautta mansikat mukaan ja kesäjälkkäri on valmis!

Kinuskikastike

Vastaa