Yleisön pyynnöstä: Raparperi-Earl Grey-hillo

 

HFC Raparperihillo

Aika hauskaa! Postaan Facebookissa kahvikone-asiaa ja keskustelu riistäytyy kohti Raparperi-Earl Grey-hilloa. Kiitän mitä nöyrimmin kehuista ja palkinnoksi siitä, tässä tämä resepti. Resepti löytyy myös Purkissa! -kirjasta, jota saa edelleen HYVIN VARUSTELLUISTA kirjakaupoista, täältä meidän toimistolta Rikhardinkadulta ja nettikirjakaupoista. Toimistolla on myös muutama purkki Hommanäsissä teetettyä promohilloa, joka on keitetty meidän reseptillä. Tulkaa hakemaan, saatte alella!

 

Earl Grey –teellä maustettu raparperi-vaniljahillo

noin 5 dl raparperia paloiteltuna (kuori raparperit tarvittaessa)
½ dl vettä
1 rkl laadukasta Earl Grey -teetä
1 vaniljatanko halkaistuna
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa
2 ½ dl hillosokeria
Lisäksi: täytettävä ja suljettava teenhaudutuspussi tai teesihti
puhdas noin ½ litran vetoinen purkki tai useampi pieni

Lusikoi tee teesihtiin tai teenhaudutuspussiin. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kattilaan teesihti tai -pussi, raparperipalat, halkaistu vaniljatanko, sitruunamehu ja ripaus suolaa. Kiehauta ja lisää sitten hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä noin 10 minuuttia, sekoittele välillä. Kuori mahdollinen pinnalle muodostuva vaahto pois. Poista teepussi tai -sihti hillosta ja anna hillon jäähtyä hieman.
Purkita hillo kuumana puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin. Säilytä viileässä.

Purkissa!

 

3 kommenttia

  1. Tämä menee piakkoin testaukseen!

  2. Teresa Välimäki

    Hauska kuulla! =)

    T. Teresa

  3. Paloma

    Upea makuelämys tätä hilloa ja brie juustoa , ei muuta kuin herkuttelemaan

Vastaa