Kesä kuvissa ja suussa

köyhätritarit

Onneksi kesä on mahikset fiilistellä ja makustella muuten kuin ulos katsomalla. Vieläkin saan kiksejä Purkissa! -kirjan kuvauksia muistellessa. kesä oli kuuma, aurinkoinen ja varsinkin maistuva. Tokihan kaikki mitä tehtiin myös syötiin. Oheinen kirjan reseptikuva on yksi suosikeistani. Niin myös resepti. Köyhissä ritareissa maistuu kesä!

Köyhät ritarit ja vadelmacurdia

2 kananmunaa

2 dl maitoa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

ripaus kanelia

6-8 viipaletta leipää

voita paistamiseen

Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito, sokerit ja kaneli. Kääntele leipä viipaleet vuorotellen seoksessa ja nosta kuumaan paistinpannuun voihin paistumaan. Paista leipäviipaleisiin molemmin puolin kaunis kullan ruskea väri. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile vadelmacurdin kanssa.

 

Vadelmacurd

250 g vadelmia

1,2 dl sokeria

2 kananmunaa (rakenne rikki vatkattuna)

3 rkl voita

1 sitruunan mehu (0,5 dl)

Lisäksi: puhdas n. 2,5 dl vetoinen lasipurkki

Laita vadelmat kattilaan ja kuumenna niitä niin että ne mehustuvat. Survo vadelmia kattilassa hieman esim. puukauhalla. Siivilöi vadelmat lävikön läpi teräskulhoon. Sekoita joukkoon sokeri, hieman vatkatut kananmunat ja sitruunamehu. Nosta kulho vesihauteen päälle ja kypsennä seos koko ajan sitä ahkerasti vispilöiden. Älä anna vesihauteen kuumentua liikaa. Vatkaa vielä lämpimän seoksen joukkoon voi. Nosta kulho vesihauteesta ja kaada se purkkiin. Vadelmacurd eli vadelmatahna säilyy jääkaapissa 1-2 viikkoa. Sen voi myös pakastaa ja pakkasessa se säilyy vuoden verran.

Vastaa