Pimeys taittuu blondiella

blondies1

Leivo itsesi mukavaksi!

Mitä sitten, että sataa, on kylmää ja pimeää ja tuntuu siltä, että kesälomaan on vuosia. Ei haittaa kun voit leipoa itsesi (ja kanssamököttäjät) mukavaksi! Jos ei tällä tahmean makealla blondiella tule huulille edes pientä hymynvärettä, ei sitten millään.

Be sweet!

t

p.s. Tiesiväthän kaikki, että pimeänä vuodenaikana kaloreita ei lasketa?

Tahmea ja makea blondie

1 uunipellillinen

250 g voita

6 kananmunaa

7 dl vehnäjauhoja

5 dl ruokokidesokeria

3 tl vaniljasokeria

100 g tummaa suklaata paloina

100 g maitosuklaata paloina

100 g kermatoffeekarkkeja paloiteltuina

1 dl pecanpähkinöitä rouhittuina

pinnalle:

2 dl kuohukermaa

2 dl ruokokidesokeria

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

 

Sulata voi isossa kattilassa ja jäähdytä. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää myös keskenään sekoitetut jauhot ja sokerit. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele taikinaan lopuksi suklaat, karkit ja pähkinät. Kaada taikina leivinpaperilla peitettyyn uunipannuun ja tasoita pinta esim. lusikalla. Paista 160-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Jäähdytä.

Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja kaakaojauhe. Vispilöi tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljaa poreillen n. 20 minuuttia, tai kunnes seos muuttuu kinuskiksi. Jäähdytä hieman ja kaada kinuski blondien pinnalle. Anna jähmettyä ja leikkaa sitten blondie sopivan kokoisiksi paloiksi. Nautiskele!

 

Vastaa