Jouluporsaat

possut1

Nämä joulupossut ovat kalpeita, koska ne tehdään murotaikinasta. Ja murotaikina on ihan parasta, varsinkin kun sen maustaa sitruunan kuoriraasteella ja kanelilla. Kannattaa muuten tehdä murotaikinaa kerralla ainakin tupla-annos ja laita puolet pakastimeen. Jos tulee yllätysvieraita, on taikina marja- tai omenpiirakkaa varten valmiina.

Takaisin possuihin. Näiden possujen täytteeksi tulee vadelmamarmeladia ja pinnoille sokeria niin paljon kuin tarttuu. Ihania! Sopivat aika hyvin myös joululahjaksi!

Murotaikinapossut

15–20 possua

 

Murotaikina:

100 g voita

2 dl sokeria

noin 4 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

0,5 tl kanelia

1 tl raastettua sitruunan kuorta

1 iso kananmuna

Pinnalle:

hienoa sokeria

Täyte:

vadelmamarmeladia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola, kaneli ja sitruunan kuoriraaste sekä viimeiseksi kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa liikaa, jotta murotaikina säilyttää mureutensa. Kääri taikina kelmuun ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Kauli taikina levyksi ja ota siitä piparimuoteilla possunmuotoisia pikkuleipiä. Paista niitä 175-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Pyörittele vielä lämpimät pikkuleivät hienossa sokerissa ja jäähdytä. Levitä joka toiselle pikkuleivälle vadelmamarmeladia ja paina päälle toinen pikkuleipä. Säilytä ilmatiiviissä purkissa tai rasiassa.

Vinkki: Jos murotaikinasta tulee liian kuivaa, lisää siihen keltuainen tai tilkka vettä ja pyöritä se monitoimikoneessa pehmeäksi.

possut2

Vastaa