Hyvät naiset ja herrat, ystävät, tuttavat ja kaikki! Lomaruokaa, olkaa hyvät!

Lomaruokaa_etukansiUusi kirja ulkona ja kohta on loma!

Viime kesän muistot ja reseptit on nyt kauniin taivaan sinisissä kansissa. Lomaruokaa -kirjamme näki päivän valon tällä viikolla ja taas olemme uutukaisesta kovin ylpeitä ja onnellisia. Nyt se lähtee maailmalle ja loput on teidän käsissänne…Voikun viettäisitte sen kanssa monia ihania Lomaruoka- hetkiä!

Toivomme, että tämän kirjan sivuilta teillekin paistaa aurinko ja välittyy raikkaan maukkaat ja herkulliset lomaruokatunnelmat.

Vapun kunniaksi tarjoilemme teille kirjasta pari reseptiä ja tunnelmia, nauttikaa!

Lomaa odotellessa,

Teresa ja Johanna

tapastelua

Laventelilla maustettua ananasta

4-6 annosta

 1 tuore ananas

3 rkl hunajaa

2 rkl kuumaa vettä

1-2 tl laventelin kukkia

Kuori ananas ja leikkaa se paloiksi. Asettele palat lautaselle. Sekoita hunaja ja kuuma vesi keskenään ja lisää joukkoon laventelin kukat. Valuta liemi ananaspaloille ja anna maustua hetki.

 

Vaalea sangria

4-6 annosta

1 appelsiinin hedelmäliha ja puristettu mehu

2 dl mansikoita ja punaherukoita (tai muita punaisia marjoja)

0,5 pulloa valkoviiniä

5 dl sitruunalimonadia

jääpaloja

Fileoi appelsiini näin: leikkaa appelsiinin molemmista päistä pala pois. Aseta appelsiini leikkuulaudalle pystyasentoon ja leikkaa kuorta terävällä veitsellä irti hedelmästä niin, että koko kuori ja sen valkoinen osa irtoaa hedelmälihasta. Irrottele sitten lohkot kalvoista sangria-kannun päällä yksi kerrallaan pienen terävän veitsen avulla. Purista kannuun myös appelsiinin roippeista loput mehut. Lisää kannuun puhdistetut marjat, valkoviini, sitruunalimonadi ja jääpalat. Pyöräytä lusikalla maut sekaisin. Nautiskele lomapäivästä!

Halutessaan (ja miksi ei haluaisi) juomaa voi terästää vaikkapa lorauksella kirkasta!

juomat

lomalla syömässä

maisema

Vastaa