Helppoa kuin hillon teko!

Viimeviikkoiset Hillojamit ovat poikineet hilloresepti-kyselyjä. Tässä siis muutama omenahillo-resepti kaikkien iloksi ja inspiraatioksi! Muistakaa maustaa luovasti, se antaa hillolle kuin hillolle ihan uutta ulottuvuutta.

Omena-rosmariinihillo

500 g kotimaisia omenoita kuutioituna
n. 1/4 dl vettä1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
250 g hillosokeria

Mittaa omenakuutiot, vesi ja rosmariini kattilaan. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä niin, että omenat alkavat vähän pehmetä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10-15 minuuttia välillä sekoitellen. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella! Purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä viileässä.

PS. Kuori omenat halutessasi. Hyvin pestyjä kotimaisia omenoita ei ole välttämätöntä kuoria, varsinkin jos soseutat hillon!

Vaniljainen omena-chilihillo

500 g kotimaisia omenoita kuutioituna
n. 1/4 dl vettä
puolikas punainen chilipalko hienonnettuna (siemenet poistettuna)
puolikas vaniljatanko
250 g hillosokeria

Mittaa omenakuutiot ja vesi kattilaan. Lisää myös hienonnettu chili sekä halkaistu vaniljatanko. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä niin, että omenat alkavat vähän pehmetä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10-15 minuuttia välillä sekoitellen. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella! Purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Ja lopuksi Hillojameissakin maistatettu Chai-omenahillo. Tämän hilloihanuuden reseptin löydätte Dansukkerin sivuilta. Sinne siis, klik klik!
Chai-omenahillo

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vastaa