Maailman paras kalaseljanka!

seljanka

Helsinki Food Companylla vietettiin muutama päivä sitten venäläistä iltaa. Illan tarjosi Euro-East, yritys joka tuo maahan laadukkaita venäläisen keittiön herkkuja. Näistä tuotteista 7 vuotta Pietarissa konsulaatin pääkokkina työskennellyt Jyrki Tsutsunen valmisti aivan mahtavia ruokia, jotka ovat venäläisvaikutteisia mutta istuvat suomalaiseen ruokapöytään kuin nenä päähän.

Ehdoton suosikkini oli tuo kuvassa oleva kalaseljanka. Söin sitä tiistaina, keskiviikkona ja vielä torstainakin. Se vain parani päivä päivältä.

Viikonlopun kunniaksi tarjoilen reseptin teille kaikille. Olkaa hyvät! Älkääkä ihmetelkö liemeen tulevaa sitruunaa, kyllä se tulee kuorineen, ja antaa keitolle juuri sen taivaallisen raikkaan sitruunaisen maun.

Kalaseljanka

4-6 annosta
2 keltasipulia, kuutioituna
2 varsisellerin vartta, pilkottuna
3 rkl tomaattipyreetä
5 isoa kiinteä perunaa kuorittuna ja paloiteltuna
6 tomaattia kuutioituna
1 rkl piparjuuritahnaa
1 l hyvää kalalientä
2 laakerinlehteä
8 maustepippuria
500 g lohta paloina
½ luomusitruuna, pestynä ja pieniksi paloiksi leikattuna kuorineen
20 kpl mustia oliiveja 20 kpl, 4 osaan leikattuna
2 suolakurkkua kuutioituna
5 karhunlaukanvartta hienonnettuna
nippu tilliä hienonnettuna

Tarjoiluun:
smetanaa
ruisleipää

Kuullota kattilassa öljyssä sipulia, selleriä ja tomaattipyreetä noin 10 minuuttia. Lisää perunat ja jatka hetki kuullottamista. Lisää tomaatit ja piparjuuritahna, kuullota hetki. Lisää kalaliemi, laakerinlehdet ja maustepippurit. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää keittoon paloiteltu lohi. Lisää lopuksi sitruuna, oliivit, suolakurkut ja karhunlaukka sekä tilli. Anna hautua vielä miedolla lämmöllä kannen alla ainakin 30 minuuttia. Tarjoile smetanan ja leivän kera.

 

 

Vastaa