JOULUKALENTERIN LUUKKU 4.

Tänään joulukalenterista paljastuu jouluiseksi tuunattu karjalanpaisti. Mainio resepti, joka johdattelee joulun makuihin kanelilla ja neilikalla. Padat ylipäänsä ovat mitä parhaimpia viikonloppuruokia. Lihat ja mausteet pataan, päälle lientä ja pata uuniin. Uuni, tuo mahtava apukokki, hoitaa loput! Ja itse ehdit sillä välin vaikka ulkoilla tai paketoida joululahjoja :)

Processed with VSCOcam with f1 preset

Jouluinen karjalanpaisti
4–6 annosta

700 g possun, naudan ja lampaan patalihoja
2 keltasipulia
3 laakerinlehteä
10 maustepippuria
1 kanelitanko
10 kokonaista neilikkaa
1–2 tl suolaa
5 dl hyvää lihalientä
vettä
(kourallinen yrttejä, mitä sattuu löytymään)

Leikkaa patalihat kuutioiksi ja laita ne uunipataan tai -vuokaan. Kuori ja lohko sipulit ja lisää lihojen seuraan. Lisää myös mausteet ja lihaliemi. Kaada pataan vielä vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Lisää tässä välissä myös yrtit, jos haluat. Karjalanpaistikaan ei ole niin pyhä, etteikö se tykkäisi silloin tällöin tulla tuunatuksi timjamilla, rosmariinilla tai vaikka salvialla. Nosta pata 200-asteiseen uuniin ja paista ilman kantta 30 minuuttia. Laske sitten lämpö 150-asteeseen ja jatka kypsentämistä kannen alla noin 2 tuntia.

Resepti: Hyvää Joulua -kirja

Vastaa