JOULUKALENTERIN LUUKKU 5.

Tänään joulukalenterin luukusta paljastuu Inkivääripannacotta ja mustikkaa. Ihana jälkiruoka paitsi joulupöytään, myös huomiselle sunnuntaille Itsenäisyyspäivän kattaukseen. Ja mikä parasta, tämän jälkkärin voit tehdä koristelua vaille valmiiksi jo tänään!

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Processed with VSCOcam with f1 preset

Inkivääripannacotta ja mustikkaa
6 annosta

2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 dl sokeria
peukalonkokoinen pala tuoretta inkivääriä
2 dl maustamatonta kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
Mehustetut mustikat:
200 g pakastemustikoita
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
0,5 tl kardemummaa
Koristeluun:
mustikoita

Mehusta ensin mustikat. Mittaa kattilaan mustikat, sokeri, vesi ja kardemumma. Kiehauta seos ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä. Mittaa kerma, maito, sokeri sekä kuorittu ja viipaloitu inkivääri kattilaan. Kiehauta seos välillä sekoittaen. Anna inkiväärin uuttua seokseen miedolla lämmöllä poreillen, noin 5 minuuttia. Poista inkivääriviipaleet. Purista liivatteista vesi ja lisää ne suoraan kuumaan kerma-maitoseokseen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja sekoita sitten joukkoon jogurtti.

Lusikoi annoslasien tai maljojen pohjalle ensin mustikoita ja kaada päälle pannacotta-seos. Peitä lasit kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Koristele annokset muutamalla mustikalla ennen tarjoilua.

Resepti: Hyvää Joulua -kirja

Vastaa