JOULUKALENTERIN LUUKKU 7.

Viikonlopun Itsenäisyyspäivä-juhlien jälkeen voikin aloittaa joulun valmistelut jo ihan tosissaan! Piparit voi leipoa ajoissa ennen joulua, tosin nämä piparidonitsit saattavat loppua nopeammin kuin arvaatkaan :) Mutta sittenhän voi taas leipoa uudelleen!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Piparidonitsit
50–60 kpl

2 dl tummaa siirappia
2 dl taloussokeria
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
250 g voita
2 kananmunaa
noin 10 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Koristeluun:
tomusokeri-vesikuorrutetta (2 dl tomusokeria + 2-3 tl vettä/sitruunamehua)
nonparelleja

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää kuumaan seokseen voi ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Jäähdytä. Lisää kananmunat sekä vehnäjauhot, joihin sooda on sekoitettu. Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa yön yli.

Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla työpöydällä tai leivinpaperin päällä. Ota taikinasta muotilla tai lasilla pyöreitä pipareita ja paina niihin pienellä muotilla reikä keskelle.

Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa 8–12 minuuttia niiden paksuudesta riippuen. Jäähdytä.

Sekoita tomusokeri ja vesi sileäksi tahnaksi. Koristele piparidonitsit tomusokeri-vesikuorrutteella ja nonparelleilla.

Resepti: Hyvää Joulua -kirja

Vastaa