JOULUKALENTERIN LUUKKU 8.

Jogurtin kanssa, puuron kanssa, jäätelön kanssa, kermavaahdon kanssa….Mahdollisuudet ovat loputtomat! Mausta luumut lakritsilla, niin joulun aika saa vähän uutta twistiä!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Mehustetut lakritsiluumut
5–6 annosta

noin 500 g tuoreita luumuja
1 dl vettä
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu
1 tl lakritsijauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tähtianista
ripaus suolaa

Pese ja lohko luumut, poista kivet. Mittaa kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja keitä hiljaa poreillen 15-20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Lusikoi luumut liemineen purkkiin ja sulje purkki. Säilytä viileässä.

Tarjoile luumut kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera. Luumut sopivat todella hyvin myös jouluriisipuuron kanssa nautittavaksi!

Vastaa