JOULUKALENTERIN LUUKKU 9.

Mistä syntyy joulun makuinen salaatti? Pähkinöistä, viikunoista, sihihomejuustosta, balsamicosta… Nauti alkupalana tai lisukkeena.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Joulusalaatti
6 annosta

2 ruukkua/1 rasia salaattia
100 g pekaanipähkinöitä ja/tai hasselpähkinöitä
4 tuoretta viikunaa
2 rkl voita
2 tl siirappia tai hunajaa
100 g Stilton-juustoa muruina
tilkka balsamicoa
ripaus suolaa

Levitä salaatti lautasille pediksi. Paahda pähkinät kuumalla pannulla ja hienonna niitä hieman veitsellä. Lohko viikunat. Kuumenna pannulla voi ja lisää joukkoon siirappi tai hunaja. Paista viikunat kevyesti pannulla voin ja siirapin seoksessa. Nosta viikunat pannulta salaattipedin päälle. Lisää salaattiin myös pähkinät ja murennettu juusto. Lisää pannulle voi-siirappiseokseen tilkka balsamicoa sekä ripaus suolaa. Sekoita ja lusikoi kastike salaatin pinnalle.

Resepti: Hyvää Joulua -kirja

Vastaa