JOULUKALENTERIN LUUKKU 10.

Mitkä ovat parhaita joululahjoja? No tietysti itse tehdyt ruokalahjat! Jos sinulta löytyy kotoa kuivattuja sieniä, niin tee tänä jouluna lahjaksi sieni-risottosekoitukset purkkeihin tai pusseihin.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Sienirisotto-sekoitus (syksyllä kuivatuista sienistä)

Sekoita isossa kulhossa 2 rkl kuivattua sipulia, 1 tl kuivattua valkosipulia, 200 g risottoriisiä ja kourallinen kuivattuja murskattuja sieniä (esimerkiksi kantarelleja tai suppilovahveroita). Pakkaa risottoseos pussiin tai purkkiin.

Liitä mukaan resepti:

Sienirisotto
4 annosta

1 litra hyvälaatuista kasvis- tai kanalientä
0,5 dl oliiviöljyä
1 pss sienirisotto-sekoitusta
1 dl valkoviiniä
ripaus suolaa
2 rkl voita
100 g parmesaania raastettuna
mustapippuria myllystä

Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja pidä se kuumana. Varaa viereen liemikauha. Kuumenna öljy toisessa kattilassa ja kaada kattilaan purkin/pussin sisältö. Kuullota riisiä öljyssä niin, että se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitten valkoviini ja nosta hieman lämpöä hyvin sekoitellen. Kun viini on imeytynyt riisiin, ala lisätä kuumaa kasvislientä. Lisää aina kauhallinen (noin 1 dl) kerrallaan ja sekoita jatkuvasti. Tarkoitus on hieroa riisistä tärkkelystä liemeen, näin risottoon saadaan kermainen rakenne. Jatka liemen lisäämistä ja risoton sekoittamista, kunnes riisit ovat al dente, eli niiden sisus tuntuu maistettaessa vielä napsahtavan kiinteältä. Tähän kuluu 15–20 minuuttia. Risoton rakenteen tulee olla löysähkö. Tarkista maku ja ripauta risottoon tarvittaessa hieman suolaa. Ota risotto pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi ja parmesaani. Anna risoton tekeytyä kannen alla pari minuuttia. Annostele risotto lautasille ja viimeistele annokset tuoreella mustapippurilla. Tarjoile heti.

Resepti: Hyvää Joulua -kirja

Vastaa