JOULUKALENTERIN LUUKKU 11.

Joulukalenterin luukusta paljastuu tänään Ylikypsä glögipossu. Siitä syntyy esimerkiksi pikkujoulukauden parhaat yöpalat!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ylikypsä glögipossu
6–8 annosta

noin 1 kg possun kassleria
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 sipulia
5 laakerinlehteä
10 maustepippuria
1,5 rkl karkeaa merisuolaa
10 mausteneilikkaa
2 kanelitankoa
1 tähtianis
pala tuoretta inkivääriä viipaleina
vettä
2 dl punaviiniä
1 dl glögitiivistettä
ripaus chilijauhetta
(suolaa)

Laita kassler isoon kattilaan ja lisää joukkoon paloitellut juurekset ja lohkotut sipulit sekä kaikki mausteet. Kaada päälle vettä niin, että liha peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä poreillen kannen alla noin 3 tuntia. Nosta liha liemestä uunivuokaan. Siivilöi liemi ja ota siitä pieneen kattilaan 3 dl. Lisää joukkoon punaviini ja glögitiiviste, mausta chilijauheella. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan niin, että liemestä on jäljellä noin puolet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Valele kassler kastikkeella ja laita liha 150-asteiseen uuniin noin 2 tunniksi. Valele lihaa kastikkeella muutama kerta myös paiston aikana.

Valmista glögipossusta salaatti, voileipiä, burgereita, wrappeja jne…!

Vastaa