JOULUKALENTERIN LUUKKU 14.

Tänään joulukalenterin luukusta paljastuu jotain punaista, kun päivän reseptinä on Vaniljalla ja kanelilla maustettu vispipuuro. Keittäkää puuro ja nauttikaa elämästä ja joulun odotuksesta, ei siinä sen kummempaa!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vaniljalla ja kanelilla maustettu vispipuuro
4 annosta

1 litra vettä
4 dl pakastepuolukoita survottuna
1 vaniljatanko halkaistuna
1 kanelitanko
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 dl mannasuurimoita

Mittaa kattilaan vesi ja puolukat ja tipauta joukkoon halkaistu vaniljatanko sekä kanelitanko. Kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia. Lisää sokeri ja suola sekä mannasuurimot hyvin vispilöiden. Jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puuro kunnolla. Poista vaniljatangon puolikkaat ja kanelitanko. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoa sokerin ja maidon tai vaikkapa vaniljakastikkeen kera.

Resepti: Hyvää Joulua -kirja

Vastaa