JOULUKALENTERIN LUUKKU 15.

Tänään joulukalenterimme tarjoilee idean ruokaisaksi joululahjaksi. Broilerinmaksapatee saa maukkaan makunsa mm. yrteistä ja portviinistä.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Broilerinmaksapatee
noin 4 dl valmista pateeta

300 g broilerin maksaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g voita
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
0,5 tl jauhettua muskottia
0,5 tl neilikkaa
2 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 dl hyvää portviiniä
0,5 dl kermaa
Pinnalle:
75–100 g voita sulatettuna

Taputtele broilerinmaksat kuiviksi talouspaperilla. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna nokare voita pannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Mausta timjamilla, rosmariinilla, muskotilla ja neilikalla. Lisää pannulle loput voista sekä broilerinmaksat. Ruskista maksat juuri ja juuri kypsiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Kaada pannulle portviini, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljaa poreillen pari minuuttia. Lusikoi kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon, lisää kerma ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Tarkista maku. Lusikoi seos puhtaisiin purkkeihin ja valuta kanneksi sulatettua voita. Sulje purkit ja nosta jääkaappiin. Voikansi kovettuu noin tunnissa, ja se säilöö pateen. Säilytä broilerinmaksapatee jääkaapissa.

Patee säilyy avaamattomana 2 viikkoa ja avattuna viikon verran.

Resepti: Hyvää Joulua -kirja

Vastaa