JOULUKALENTERIN LUUKKU 16.

Superhelppo ja maukas näkkäri, siinä tämän päiväinen reseptivinkki joulukalenterista! Mainiota tarjottavaa illanistujaisiin, glögijuhliin jne…

Joulunäkkäri

Joulunäkkäri
1 uunipellillinen

1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäleseitä
1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 tl murskattuja aniksensiemeniä
3 dl vettä
tilkka öljyä leivinpaperin voiteluun

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levähtää 30 minuuttia huoneenlämmössä. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja sipaise paperin pinta öljyllä. Levitä taikina lusikalla paperin päälle ohueksi levyksi. Jaa taikinalevy veitsellä neliöiksi. Paista 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes näkkileipä on kuivan tuntuinen ja pinnaltaan rapea. Anna jäähtyä ja paloittele. Säilytä tiiviissä rasiassa.

Resepti: Hyvää Joulua -kirja

Vastaa