JOULUKALENTERIN LUUKKU 17.

Kun yhdistää piparkakut, suklaan ja suolapähkinät, ei voi syntyä muuta kuin hyvää. Nämä toffeepalat vievät kielen mennessään!

Piparkakkusuklaasuolapähkinätoffee

Piparkakku-suklaa-suolapähkinätoffee
noin 60 palaa

200 g voita
3,5 dl sokeria
1 rkl siirappia
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
500 g piparkakkuja
400 g tummaa suklaata
2 dl suolapähkinöitä

Paloittele voi ja sulata se kattilassa. Lisää sokeri ja siirappi ja anna myös sokerin sulaa miedolla lämmöllä. Kaada joukkoon kondensoitu maito. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja nosta sitten kattila liedeltä. Hienonna piparkakut tehosekoittimessa ja sekoita piparijauhelma voi-sokeriseoksen joukkoon. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai isoon uunivuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin ja anna jähmettyä hetki. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja valuta se tasaisesti keksi-toffeepohjan päälle. Ripottele pinnalle suolapähkinät. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin ja anna jähmettyä yön yli. Leikkaa levystä pieniä neliöitä. Säilytä viileässä.

Resepti: Hyvää Joulua -kirja

Vastaa