JOULUKALENTERIN LUUKKU 18.

Tämä ruoka on kiireisen kaveri. Laitat vain potkat pataan ja padan uuniin, loppu hoituu kuin itsestään ja tuloksena on aivan mahtava pataruoka. Helpompaa ei hyvän ruoan valmistus voi olla.

POTKAT

Uunissa haudutetut karitsanpotkat

4 annosta

 

4 karitsan potkaa

1 rkl kokonaisia maustepippureita

pari oksaa salviaa

pari oksaa rosmariinia

4 valkosipulinkynttä halkaistuna

5 salottisipulia lohkoina

1 palsternakka paloiteltuna

2 porkkanaa paloiteltuna

kourallinen suppilovahveroita murskattuna

1 rkl karkeaa merisuolaa

0,5 pulloa punaviiniä

vettä

 

Laita karitsanpotkat isoon uunipataan. Lisää pataan kaikki muut ainekset ja kaada päälle vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta potkia kannen alla 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia.

1 kommentti

  1. Mahtavan kuuloinen pata! Ja vielä suppiksia lisänä, tosi kiva idea.

Vastaa