JOULUKALENTERIN LUUKKU 19.

Murotaikinapossut on modernin emännän tai isännän joulupiparit. Piparithan on ihan jees, mutta välillä niihin kyllästyy tai oikeastaan aika usein. Ainakin joka joulu. Silloin on murotaikinapossun vuoro. Murotaikinaleivonnainen vadelmahillolla ja sokerikuorrutuksella ei petä.

p.s. Taikinakin on parempaa kuin piparitaikina. Ainakin allekirjoittaneiden mielestä.

MUROTAIKINAPOSSUT

Murotaikinapossut

15–20 possua

 

Murotaikina:

100 g voita

2 dl sokeria

noin 4 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

0,5 tl kanelia

1 tl raastettua sitruunan kuorta

1 iso kananmuna

Pinnalle:

hienoa sokeria

Täyte:

vadelmamarmeladia

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola, kaneli ja sitruunan kuoriraaste sekä viimeiseksi kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa liikaa, jotta murotaikina säilyttää mureutensa. Kääri taikina kelmuun ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Kauli taikina levyksi ja ota siitä piparimuoteilla possunmuotoisia pikkuleipiä. Paista niitä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Pyörittele vielä lämpimät pikkuleivät hienossa sokerissa ja jäähdytä. Levitä joka toiselle pikkuleivälle vadelmamarmeladia ja paina päälle toinen pikkuleipä. Säilytä ilmatiiviissä purkissa tai rasiassa.

Vastaa