JOULUKALENTERIN LUUKKU 20.

Joulun aikaan on niitä aamuja kun ei ole kiire mihinkään ja aamupalan valmistukseen voi käyttää hieman enemmän aikaa kuin mitä mikropuuron valmistus kestää.

Savulohi uppomunan ja hollandaisekastikkeen kera on täydellinen rennon loma-aamun aamupala. Annos ei pistä pahakseen kuohuviinilasillisesta rinnallaan…täydellistä.

savulohi ja uppomuna

Savulohta, uppomuna ja hollandaisekastiketta

4 annosta

 

Hollandaisekastike:

200 g voita

2 keltuaista

1 rkl sitruunanmehua

1 tl valkoviinietikkaa

suolaa

2 rkl hienonnettua rakuunaa

Lisäksi:

4 kananmunaa

vettä

tilkka väkiviinaetikkaa

400 g hyvää lämminsavulohta

 

Valmista hollandaise. Sulata voi kattilassa ja anna sen kiehahtaa. Vatkaa sillä välin kulhossa keltuaiset, sitruunamehu, etikka ja suola tasaiseksi seokseksi. Anna voin jäähtyä ihan vain pieni hetki. Kaada voi ohuen ohuena nauhana keltuaisseoksen joukkoon reippaasti vatkaten. Mausta valmis kastike rakuunalla.

Kuumenna uppomunien keittovesi kiehuvaksi ja lisää tilkka väkiviinaetikkaa. Upota veteen kauha ja riko kananmunat yksi kerrallaan siten, että kauha ottaa munan hellästi vastaan ja pitää sen koossa, kunnes pinta kypsyy. Kypsennä uppomunia kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia ja nosta ne lautaselle talouspaperin päälle hetkeksi.

Paloittele annoslautasille lohta, nosta kullekin yksi uppomuna ja lusikoi päälle hollandaisekastiketta. Tarjoa heti!

 

Vastaa