JOULUKALENTERIN LUUKKU 21.

Viimeinen joulukalenteriviikko starttaa itse tehdyllä sinapilla. Tämä maalaissinappi-tyyppinen sinappi jätetään karkeaksi ja maustetaan lopuksi rosmariinilla. Ja parasta tässä on ehkä se, että ei tarvitse keittää mitään – eli kysymyksessä on myös maailman helpoin joulusinappi!

Joulusinappi

Rosmariinisinappi

80 g (1 dl) sinapinsiemeniä
0,5 tl suolaa
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1,5 dl valkoviinietikkaa
2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Mittaa tehosekoittimeen sinapinsiemenet, suola ja sokerit. Jauha tasaiseksi seokseksi. Sinapinsiemenet saavat kuitenkin jäädä karkeaksi rouheeksi. Kaada seos teräs- tai lasikulhoon ja sekoita joukkoon etikka. Peitä kulho kelmulla ja jätä tekeytymään yön yli huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä sekoita sinapin joukkoon hienonnettu rosmariini. Purkita ja säilytä jääkaapissa. Sinappi säilyy hyvänä vähintään kuukauden verran.

Vinkki: Kokeile mausteena myös muita yrttejä kuten timjamia tai salviaa. Sinapin voi myös terästää tilkalla brandya, viskiä tai votkaa.

Vastaa