JOULUKALENTERIN LUUKKU 23.

Rosolli saa tänä jouluna uudet vaatteet, kun se tarjotaan lämpimänä lisukkeena vuohenjuustolla gratinoituna. Ennustamme tästä reseptistä uutta jouluklassikkoa!

Uunirosolli

Uunirosolli
6 annosta

400 g punajuuria lohkoina
400 g perunaa lohkoina
2 punasipulia lohkoina
2 porkkanaa paloina
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 tl fariinisokeria
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 dl kuohukermaa
200 g vuohenjuustoa
2 rkl omenasosetta

Lado punajuuri-, peruna- ja sipulilohkot sekä porkkanapalat kevyesti voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljy ja lisää ripaus suolaa ja mustapippuria sekä fariinisokeri ja timjami. Sekoita maut kasvisten joukkoon. Kuumenna kerma kattilassa ja paloittele joukkoon vuohenjuusto. Sekoittele niin, että juusto sulaa. Mausta seos omenasoseella, sekoita tasaiseksi ja kaada uunivuokaan kasvisten päälle. Gratinoi 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Resepti: Hyvää Joulua -kirja

Vastaa