JOULUKALENTERIN LUUKKU 24.

Tänään avataan joulukalenterin viimeinen luukku. Kalenterimme saa makean päätöksen, kun viimeiseksi reseptiksi valikoitui Suklaa-mustaherukkamousse! Ja tämä herkku on niin nopea ja helppo valmistaa, että vielä ehtii tehdä muutoksia joulupöydän menuuseen… Tai tarjoa tänä vuonna 2 jälkiruokaa! Tai onhan näitä joulupäiviä vielä… :)

HYVÄÄ JOULUA!!!

Suklaamousse

Suklaa-mustaherukkamousse
4–6 annosta

50 g voita
200 g tummaa suklaata
2 keltuaista
2 rkl mustaherukkalikööriä
100 g kotimaisia pakastemustaherukoita sulatettuina
2 dl kuohukermaa
2 valkuaista
Tarjoiluun:
kaakaojauhetta
kermavaahtoa

Sulata voi kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Nosta kattila liedeltä ja anna suklaan sulaa välillä sekoittaen. Jäähdytä seos viileäksi. Vatkaa jäähtyneeseen suklaaseokseen keltuaiset hyvin sekoittaen. Lisää likööri ja mustaherukat. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Kääntele vaahdot suklaaseokseen ja lusikoi tasainen suklaavaahto annosmaljoihin. Nosta jälkiruoat jääkaappiin 1–2 tunniksi ennen tarjoilua. Koristele kaakaojauheella ja kermavaahdolla.

Resepti: Hyvää Joulua -kirja

Vastaa